Glamour stúdió fotózás Fekete-Fehérben

GrafUr Fekete-Fehér, Glamour, Portré, TFCD, Stúdió, Glamour & Portfolio képek Leave a Comment

Egy régóta dédelgetett álom vált valóra a Mikrosat fotóboltnak köszönhetően, akik gondoltak egy nagyot, és egy nagy kupac, gyártótól szerzett, ilyen-olyan hibákkal visszaküldött, felhalmozódott vakukat a szakszervízükkel fejújították, rendbetették, és használt/újként forgalomba hozták. Így nyílt lehetőség végre lecsapni pár igazán jó vakura, túllépve a szintén kiváló, de már idejét múlt VillanjKörtéken. Röviden: A hasznaltvaku.com oldalon keresztül végre vettem két 300 Ws-os Walimex VE-300-as vakut.

Egy héttel az új vakuk beszerzése után adódott is az alkalom, hogy a nappali új berendezését is kipróbálva összeálljon a stúdió. A legutóbbi lakásrendezgetés során már direkt ügyeltünk arra, hogy ez könnyedén összerakható legyen, így rövid bútormozgatás, háttér-. és softbox összerakás, majd a lámpák élesítése összesen 1 órát vett igénybe, és már kezdhettünk is fotózni. Ez az idő pont elegendő volt kézenfekvő modellemnek, azaz páromnak, hogy előkészüljön a fotózásra, és hogy átbeszéljük az elképzeléseket. (Az a jó a felszerelésben, hogy ennyi idő alatt bárhol-bármikor összerakható. Teljesen mobilis) Előtte a nap folyamán pár mintafotót nézegettünk az interneten, glamour fotózás témakörében, és lőttük be ezzel a fotózás fő irányát: Portré és glamour jellegű fotókat céloztunk meg.

A fotózás alkalmával végig elégedetlenség érzete töltött el, mivel valahogy a gép kijelzőjén nem egészen az a kép rajzolódott ki, mint a fejemben, ám később rájöttem ennek elsődleges okára: A nappali legfrissebb bútordarabján, a kanapén fotóztunk, aminek harsány narancssárga (nem éppen glamour fotózás kompatibilis) színe erősen meghatározta a képet, amit a gép kijelzőjén láthattam. Az utómunka és válogatás során viszont a színek elvételével az egyensúly helyreállt, és fekete-fehérben már valamivel elégedettebb voltam a fotókkal. Sajnos csak “valamivel”, mert teljes elégedettség eléréséhez egy komolyabb háttér beszerzése, (jobb helyszín?), mégtöbb idő, plusz (még) türelmesebb modell beszerzése is kell, így viszont az elégedetlenség érzete hajt előre egy következő alkalom megszervezésébe. 🙂 Erről hamarosan.

Addig is a fotók – vagyis még előtte csak érdekességképpen egy infó: A fotók csak utómunkázva lettek, photoshopot nem láttak. 🙂

 

 

Szólj hozzá! Írj egy kommentet!