Kreatív fotózás Pannonhalmától Csornáig – Klári és Gergő

GrafUr !Esküvő- & Jegyesfotók, Életkép, Portré Leave a Comment

Az előző jegyesfotós bejegyzés nyomán itt érkeznek most a fotók az elmúlt nyár egyik legizgalmasabb esküvői fotózásáról, ahol Győr környékét bejárva több helyszínen és készítettünk képeket az esküvői kreatív fotózás keretében. Bár Klárival és Gergővel sokat egyeztettünk a fotózás időtartamáról és időpontjáról, sajnos ahogy lenni szokott, a déli erős napot most sem tudtuk elkerülni, és július elején az időjárás is alaposan befűtött nekünk. Nehezítő tényező így volt bőven, de szerencsére igen jó volt a csapat: Gergőék hősiesen tűrték az olykor rájuk tűző napot, bírták a hőséget a ruhákban, a fotós segédem (avagy a feleségem 🙂 ) pedig, mindent megtett, hogy az ifjú pár jól bírja a kreatív fotózást. Azaz amikor éppen nem készült kép, akkor a derítő lappal tartott árnyékban hűsölhettek, a menyasszonynak és vőlegénynek bekészített hűtött vízzel pedig felfrissülhettek, amíg én éppen objektívet cseréltem – persze szívószállal, nehogy a smink bánja a frissülést -, de persze mind amellett, hogy a fotók apró részleteire (haj, ruha, smink) és a fényekre, derítésekre figyelt.

Ez utóbbi a déli erős tűző napnál rendesen feladta a leckét, a fényárra így nem derítő vakukkal vagy fényvisszaveréssel reagáltunk, hanem próbáltunk inkább áteresztő derítő lapokkal kicsit mérsékelni és szétszórni a nap éles fényét. Persze ettől még a hunyorgás ellen nehéz volt bármit is tenni, hiszen még én is hunyorogtam a fényképezőgép mögött, nem hogy Klári és Gergő a fényképezőgép előtt. Egy biztos: Aki csak teheti, próbálja meg a kreatív fotózást a déli naptól a lehető legtávolabbra beidőzíteni esküvője forgatókönyvébe; a legjobb egy egész nappal előtte! Bár tudom jól, hogy ez a legnehezebb kérés, mégis a kreatív fotózás az esküvő előtti napokban óriási lehetőségeket ad a fényviszonyok ideálissá tételéhez. Ha pedig ez nem lehetséges, akkor mint mindig: megoldjuk! 🙂 Ahogy Klári és Gergő kreatív fotózásán is tettük.












Naplementés jegyesfotózás Győrben

GrafUr !Esküvő- & Jegyesfotók, Portré, Riport 1 Comment

Az elmúlt nyár egyik legjobb hangulatú jegyesfotózása volt, amit Klárival és Gergővel készítettünk egy kellemes nyári estén, naplemente előtt és után. Mindkettejüknek szokatlan volt a fényképezőgép előtti szereplés, így kiváló alkalom volt ez az esküvőjük előtt egy kis gyakorlásra, ugyanakkor nekem is arra, hogy meglássam, mi az, ami jól áll nekik, és mi az, amivel koordinálni tudom őket. Ugyanakkor a kb 1,5 órás fotózást egy mindenre kiterjedő fél órás egyeztetés előzte meg az esküvőről, nameg fotózás közben ellátogattunk Gergő és Klári egyik jeles helyszínére, ahol még egy sör elfogyasztása is belefért az estébe. Szerencsére a hely közel volt a Duna parthoz, ahol még elcsíphettük a naplementét, amire a természet még egy kicsit ráerősített egy szivárvánnyal az átellenes oldalon. Na, így hoztunk össze egy igazán kellemes és effektív győri jegyesfotózást, melyből egy kevéske, válogatott kép itt érkezik:






Sportos/Motoros győri TFCD fotózás

GrafUr Portré, TFCD, Stúdió, Glamour & Portfolio képek Leave a Comment

Hosszú szünet után jelentkezek most újra, egy már mondhatni régi fotóválogatással egy kiváló hangulatú, szigorúan TFCD fotózás -ról. Eddig az utómunkára nem tudtam megfelelően sort keríteni, pedig csakúgy peregtek a hónapok azóta, hogy Sissivel (Gombás Szilvia) egy igazi jó hobbifotózást tartottunk. Ez volt neki az első ilyen alkalom, nekem pedig kiváló lehetőségnek bizonyult a lassanként változó/bővülő házistúdió-felszerelés legújabb elemeinek kipróbálására. A Walimex Pro 300-as vakukat már régóta ki akartam próbálni pár újabb fényterelővel, valamint amikor mégtöbb fényforrás kell, akkor a villanjkörtékkel és a rendszervakukkal kooperálva. (Aki követi a facebookos fotós oldalamat, az werkfotót is láthatott erről az összeállításról)

Sissivel közösen mindketten egy jót kísérletezgethettünk, és született belőle egy kellemes album, amiből a legjobbakat végre közre is adom, íme:








A Nagy Megújulás

GrafUr Technika & Iromány Leave a Comment

Hosszú hónapok, hanem évek óta tervezgetem azt, hogy a fotós blogomat alaposan megreformálom, ám mindeddig csak terveztem a dolgot. Hol papíron, hol ideiglenes tárhelyeken próbálkozva, de valahogy sose jutottam el a valódi megvalósításig. Eleinte még csak próbálkozások voltak, hiszen amíg nem áll össze az ember fejében a konkrét elképzelés, addig reménytelen is a küzdelem. Ám nagyjából 1 hónapja megszületett a terv! Az oldal minden részletére kiterjedő elképzeléssel estem neki a megvalósításnak, nem kicsit megnehezítve azt: kompromisszumok nélkül, szigorúan azt akartam megvalósítani, ami fejben összeállt.

Na, hát ezért tartott ennyi ideig. 🙂 Végre létrehoztam a fotósblogból tovább fejlesztett referencia oldalt, ami még ugyan itt-ott foghíjas, de most már, a mélyen tisztelt Publikum, azaz Elétek tárható. Fogadjátok szeretettel! (Észrevételeket, hozzászólásokat pedig örömmel fogadok ezen bejegyzés alatt, vagy a jobb oldalt látható emailcímre, vagy épp facebookon!)