Portré és Glamour határán

GrafUr Glamour, Portré, TFCD, Stúdió, Glamour & Portfolio képek Leave a Comment

A márciusi rossz időre való tekintettel ismét házon belül fotóztunk, méghozzá ismét egy kis otthoni stúdiózás keretében. Ezúttal a képek stílusa sokkal inkább a glamour műfajt idézi, mintsem a hagyományos portrékat, legalábbis ami a megvilágítást, a beállítást, és talán a hátteret illeti.

Egy új szerzeményemnek, egy Yongnuou 568ex-nek, és egy új vakuállvány gömbfejnek köszönhetően végre sikerült egy a villanjkörténél szabályozhatóbb, de teljesítményében jó erőben lévő fényt összeállítanom, amit a gömbfej segítségével kiválóan tudok alkalmazni ernyővel, és -egy kis trükkel- derítőlappal. Így sikerült előállítani egy 110 cm átmérőjű soft-boxot, valamint olyan fényerőt, amivel tágabbra lehetett nyitni a rekeszt a szokásos f11, stúdiós értékről. Így sikerült elérni, hogy a háttér is kellően el legyen mosva, kiváltva ezzel a homogén hátteret, egy érdekesebb, de talán mégsem zavaróval.

Na, de ennyi szakmai(bb) bevezető után a fotókról annyit, hogy ezek is javában munka után készültek, ám egy kicsit több tervezéssel, mint az előző: 1-2 mintafotó alapján megvolt az elképzelés, amihez megalkotva a megfelelő fényt, már csak egy megfelelő smink, és nagyjából egy óra kellett. 🙂 Ennek eredményei következzenek most (az előzőekhez hasonlóan, továbbra is photoshop-mentesen):


Szólj hozzá! Írj egy kommentet!