CodeName: KisBruti

GrafUr építészet, Technika & Iromány, Város, Leave a Comment

Végre egy új jövevényt köszönthetek a házi Canon családomban. Bruti egyenesági, első leszármazottjára, azaz egy EOS 350D típusú gépre sikerült szert tennem, akit felmenői (Bruti) és mérete (kicsi) miatt KisBrutinak kereszteltem el.

Használtan, ~8000 expóval, és hibás, kitört lábú CF kártya foglalattal sikerült (ezekből adódóan) igen olcsón hozzájutni. Innen már csak egy javítás volt hátra ahhoz, hogy használhassam. Ez utóbbira Ruzsa Jánost kértem meg, aki az index fotós fórumain segít a bajba jutottakon, és aki kiválóan javít fényképezőgépeket, hobbiból. (Blogjában hasznos tippeket is ír, klikk!)

KisBruti újbóli feltámadása kapcsán, rögtön Jánostól hazafele jövet tettem vele egy 2 órás sétát a Duna partján, melyekből a legjobbakat ebben, valamint a következő posztokban fogok majd kiválogatni.

A képekből látszik, hogy ugyan a váz (és így a felbontás és a zajosság) most már egész jó, ám a 18-200-as Sigma optika rajzolata nagyon pocsék. (És csak romlik) Eredetileg nem is akartam feltenni, a képek zöme így is a fix 50-essel készült, de sajnos nincs más nagylátószögű optika kéznél (bár erősen gondolkodok a kitobjektív használatán).

Ezért a következő nagy projekt: Egy Sigma 17-70 f2.8-f4.5 beszerzése, majd egy hozzávaló Canon 70-200 f4L (jó)pár év múlva.

Szólj hozzá! Írj egy kommentet!